adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?

  Elsevier

Elsevier - Laatste koers 11,24 op 10-05-2005 (om 11:10)

Koersgrafiek Elsevier

Klik hier voor de meest actuele grafiek

Elsevier in de gaten houden

Vanaf 1992 t/m 1998 ging het uitstekend met de koersgrafiek van Reed Elsevier. Daarna gaat het wild op en neer met dit aandeel. Alle vier getekende lijnen lopen naar elkaar toe en we weten dus nu al dat vroeg of laat een uitbraak zal plaatshebben.

Koersgrafiek Elsevier

Op de weekgrafiek zijn ook weer die naar elkaar toelopende lijnen te zien. Aan de onderzijde een mooie stijgende steunlijn en aan de bovenzijde de dalende rode weerstandlijn. Het zal geen verbazing wekken dat een uitbraak aan de bovenzijde het technische plaatje zal doen verbeteren en dat een uitbraak aan de onderzijde minder gunstig zal zijn. Voor de rest is het afwachten met dit aandeel. Mocht u het aandeel in bezit hebben dan is het te overwegen om er calls op te schrijven om zodoende het rendement iets proberen te verhogen.

Koersgrafiek Elsevier

Op de daggrafiek kunt u zien dat ik flink wat lijnen heb getrokken. Ze hebben allen hun betekenis en geldigheid, maar ik wil er twee uitlichten.

De eerste is de dalende weerstandlijn bij de onderliggende RSI-indicator. Een opwaartse uitbraak zal ook de koersgrafiek doen verbeteren. De RSI is momenteel de weerstandlijn aan het testen.

Ten tweede de Fibonacci-lijnen. Reed Elsevier is recent van het 38,2% naar het 61,8% niveau opgeklommen. Een uitbraak aan één van beide zijden kan ook weer een aanwijzing zijn voor het toekomstig koersverloop.

Al met al niet direct een aandeel om warm of koud van te worden. Het is hier zaak om de niveaus goed in de gaten te houden en de actie daarop aan te passen.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de steun- en weerstandlijnen op dit moment. Bij doorbrekingen van die lijnen, wijzigen ook de adviezen. Je zult Elsevier dus zelf moetenvolgen (incl. steun- en weerstandlijnen) om te zien of bovenstaande adviezen geldig blijvenof niet.

Marcel Bronner, CMT
bronner7@xs4all.nl
http://bronner.beursanalyse.info

| terug |

Emailen Email deze analyse naar een kennis/vriend

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.