adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?

  Vopak

Vopak - Koers tijdens analyse 21,21 op 06-07-2005         

Koersgrafiek Vopak

Klik hier voor de meest actuele grafiek

Vopak zoekt het hogerop

Tsja, wat kan je zeggen van deze grafiek? Vopak blijkt het hogerop te zoeken! Als eerste richtpunt kijk ik naar net iets boven de 23 euro.

Koersgrafiek Vopak

Vanaf 2003 bewoog Vopak heel mooi binnen het stijgende trendkanaal. Het trendkanaal heb ik op de weekgrafiek met de donkergroene lijnen aangegeven. Binnen het trendkanaal werd de horde op euro 18,95 uiteindelijk met redelijk gamak genomen. De laatste 2 weken is Vopak druk bezig de trendkanaallijn opwaarts uit te nemen. De trendkanaallijn is de bovenste van de twee donkergroene lijnen. Mocht Vopak daar definitief in slagen, dan kunnen we naar de rode lijn toe. Deze eerste target ligt op euro 23,25.

Koersgrafiek Vopak

Bij de vorige analyse van Vopak op deze schitterende website heb ik gewaarschuwd voor Vopak. Waarom? Wel, Vopak was bezig een dubbele negatieve divergentie neer te zetten. Ik heb dit keer de pijlen bewust laten staan. De groene geven de hogere toppen in de koersgrafiek aan en de oranje pijlen de lagere toppen bij de RSI. Nu kunnen we stellen, al terugkijkend, dat Vopak helemaal niet is gecorrigeerd. Sterker, het aandeel is daarna zelfs gestegen! En zo is weer duidelijk geworden dat binnen de technische analyse niets zaligmakend is, ook niet de negatieve divergenties. Het is dan ook raadzaam altijd naar meer "puzzlestukjes" te zoeken voor een bevestiging en die konden simpelweg niet worden gevonden.

Op de daggrafiek begint zich nu ook een stijgend trendkanaaltje te vormen, maar die heeft niets van doen met het kanaal van de maand- en weekgrafiek. De koers bevindt zich nu helemaal bovenin het stijgend trendkanaal, dus dienen we op ons hoede te zijn: normaal gesproken zouden we dan een stapje terug moeten. Let op! Ook hier dienen we niet blind op te varen, dus ook hier moeten er meer puzzlestukjes worden verzameld.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de steun- en weerstandlijnen op dit moment. Bij doorbrekingen van die lijnen, wijzigen ook de adviezen. Je zult Vopak dus zelf moeten volgen (incl. steun- en weerstandlijnen) om te zien of bovenstaande adviezen geldig blijven of niet.

Marcel Bronner, CMT
bronner7@xs4all.nl
http://bronner.beursanalyse.info

| terug |

Emailen Email deze analyse naar een kennis/vriend

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.