adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?

  Philips

Philips - Laatste koers 19,15 op 03-05-2005 (om 13:10)

Koersgrafiek Philips

Klik hier voor de meest actuele grafiek

Voorzichtig met Philips

De enige lijn die ik op de maandgrafiek heb getrokken is de donkergroene stijgende steunlijn. Philips beweegt daar mooi boven en af en toe neemt PHI er "iets" te veel afstand van.

Koersgrafiek Philips

De koersbeweging van Phlips op de weekgrafiek zit gevangen tussen twee naar elkaar toelopende lijnen. De rode geldt uiteraard als weerstandlijn en de groene als steunlijn. Onder de grafiek heb ik de RSI neergezet, deze wil nog wel eens eerder een beweging maken dan de koers. Het neerwaarts doorbreken van de oranje steunlijn bij de RSI kan dus een voorbode zijn van een neerwaarste doorbraak van de groene steunlijn bij de koers...

Koersgrafiek Philips

Voor diegenen die iets korter beleggen en al tijdig afscheid wilden nemen van Philips staat er onder de bergparabool een mooi topvormingspatroontje. Bij het neerwaarts uitnemen van de (rode) neklijn kon het aandeel gedumpt worden. De volgende verzwakking staat inmiddels ook al op de grafiek: het neerwaarts doorbreken van de (rode) stijgende steunlijn. Persoonlijk ben ik op moment van schrijven dus zeer voorzichtig met dit aandeel en ik zou het nu niet in de portefeuille willen hebben.

Er staat ook een (klein) positief signaaltje op de grafiek: een positieve divergentie. Kijk maar eve naar de 2 oranje lijntjes. Bij de koers markeert het eerste oranje lijntje een lagere bodem en bij de RSI maarkeert het tweede lijntje een hogere bodem. Voilà, de positieve divergentie. Toch blijf ik vooralsnog voorzichtig met het aandeel.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de steun- en weerstandlijnen op dit moment. Bij doorbrekingen van die lijnen, wijzigen ook de adviezen. Je zult Philips dus zelf moeten volgen (incl. steun- en weerstandlijnen) om te zien of bovenstaande adviezen geldig blijven of niet.

Marcel Bronner, CMT
bronner7@xs4all.nl
http://bronner.beursanalyse.info

| terug |

Emailen Email deze analyse naar een kennis/vriend

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.