adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?

  Wolters-Kluwer

Wolters-Kluwer - Laatste koers 13,71 op 26-04-2005 (om 11:25)

Koersgrafiek Wolters-Kluwer

Klik hier voor de meest actuele grafiek

Wolters-Kluwer in zijdelingse trend

In een paar jaar tijd was er nog maar 25% over van de hoogste koers. Wolters Kluwer heeft dus flink ingeleverd. Inmiddels is het aandeel ook iets hersteld. Wel is sinds medio 2004 het technische plaatje binnen een dalend trendkanaaltje wat aan het verzwakken.

Koersgrafiek Wolters-Kluwer

Op de weekgrafiek is een mooi patroon zichtbaar, de zogenaamde stijgende driehoek (ascending triangle). Aan de onderzijde een stijgende steunlijn en aan de bovenzijde een horizontale weerstandlijn. Momenteel vecht Wolters Kluwer duidelijk met de steun van deze patroon. Een neerwaartse doorbraak zou geen goed teken zijn. Mocht daarentegen het aandeel aan de bovenzijde uitbreken dan mag dat als een koopmoment worden gezien!

Koersgrafiek Wolters-Kluwer

Sinds de eerste maanden van 2004 is het speelveld van Wolters Kluwer beperkt. Het beweegt binnen een neutrale bandbreedte met een steun op euro 13,05 en een weerstand op euro 15,50. Vanuit technisch oogpunt niet interessant om het aandeel nu in de portefeuille te hebben. Had u het aandeel toch in bezit dan was het schrijven van opties een aardige manier op het rendement nog enigszins dragelijk te maken. Hierbij is aangetekend dat de optiepremies ook niet om over naar huis te schrijven waren (en zijn).

Mocht WKL in de toekomst boven euro 15,50 breken (kijk ook nog even naar de weekgrafiek!) dan kan er zomaar 2 euro bovenop. Het koersdoel wordt dan euro 17,95.

Conclusie:
Een positie aan de zijkant was in het afgelopen jaar het beste. Wacht op een uitbraak of pak het aandeel dicht bij de steun met een stop loss op.

Deze verwachtingen zijn gebaseerd op de steun- en weerstandlijnen op dit moment. Bij doorbrekingen van die lijnen, wijzigen ook de adviezen. Je zult Wolters-Kluwer dus zelf moeten volgen (incl. steun- en weerstandlijnen) om te zien of bovenstaande adviezen geldig blijvenof niet.

Marcel Bronner, CMT
mbronner@xs4all.nl
http://bronner.beursanalyse.info

| terug |

Emailen Email deze analyse naar een kennis/vriend

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.