adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?
Laatste wijziging :
14-02-2013
· FinanciŽle Headlines


· Word gratis lid van onze Beursmail.nl!
Win iPad 2!
E-mailadres:
Hollen of stilstaan, de zin van Technische analyse

Weet je, zo af en toe heb ik wel eens even tijd om rustig na te denken (ja ook blondjes denken soms na). Als er even geen telefoon gaan of e-mail moeten worden beantwoord bijvoorbeeld. De afgelopen week moest ik ineens denken aan een belegger die door de telefoon aan een collega allerlei vragen stelde over aan -en verkopen die hij wilde doen of hem werden geadviseerd. Tijdens dat gesprek begon ik me af te vragen wat nu eigenlijk de zin is van beleggen!

Hoe bedoel je vraag je je af? Ik bedoel wat willen we nu eigenlijk als belegger. Kort gezegd komt het er op neer dat we ergens ons geld in steken en dat we willen dat dit bedrag meer wordt. En hoe eerder hoe liever natuurlijk. En als het kan ook nog zonder een enkel risico graag.

Nou wisten volgens mij de Batavieren al dat risico en rendement met elkaar verband hielden, dus rendement zonder risico bij beleggen (ik heb het niet over sparen mannen dat is toch voor watjes en softies, niet dan?!) is niet mogelijk.

Maakt het ons nu eigenlijk uit waarin we ons geld steken? Ik bedoel of dat bijvoorbeeld aandelen Newconomy of Unilever zijn of een reverse convertible of opties op de AEX? Natuurlijk wel zal je zeggen, want dat heeft te maken met risico en ook met voorkeuren.

Ik dwaal af geloof ik. Laten we het even bij aandelen houden. Wat ik bedoel is, kan het je feitelijk een lor schelen waarin je precies belegd of hoeveel stukken je Newconomy je nu precies hebt? Nee toch, als het maar pegels regent. We zijn geen verzamelaars die zoveel mogelijk aandelen van een bepaald type willen hebben, we willen gewoon geld verdienen.

Wat dat betreft vind ik technische analyse wel een mooi hulpmiddel. Ik gebruik zelf sinds 9 maanden een mooi speeltje hiervoor, waarvan ik de naam niet zal noemen, maar het is bekend merk, made in Holland. Maar daar gaat het nu even niet om.

Het leuke van die technische analyse vind ik dat het geen onderscheid maakt tussen sectoren, fondsen etc. maar puur kijkt naar de bewegingen van de koersen en hieruit conclusies trekt. Ik moet eerlijk zeggen, ik vind het knap moeilijk hoor technische analyse. Ik zie om me heen dat het ook met name een mannen aangelegenheid is. Ik zie tenminste zelden een vrouw die het doet. Op de Dag van de Technische Analyse vorig jaar, was ik een van de weinige vrouwen. Het onderwerp zelf boeit me ook niet echt moet ik zeggen, wel wat je er mee kan.

Wat ik nu heb ontdekt is het volgende (niet lachen):
Het gebruik van simpele, trendvolgende indicatoren uit de technische analyse levert een uitstekend resultaat op.

Natasja Bosman
info@beursadvies.nl

| terug |

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.