adviezen cursussen koersen
BC Investments - gratis beleggers website - technische analyse en meer Contact Site inhoud Disclaimer Gratis mailing
homepage adviezen cursussen koersen artikelen nieuws links
LEDEN GEDEELTE
 Login      
 Wachtwoord     
                                               
Wachtwoord vergeten?
Laatste wijziging :
14-02-2013
· FinanciŽle Headlines


· Word gratis lid van onze Beursmail.nl!
Win iPad 2!
E-mailadres:

Market Wizards en New Market Wizards

Market Wizards - prijs +/- $15 - Bestelinfo
New Market Wizards - prijs +/- $15 - Bestelinfo

Deze bespreking gaat eigenlijk over twee boeken. Namelijk Market Wizards en het vervolg daarop New Market Wizards. Beide geschreven door de bekende technische analist Jack D. Schwager. Schwager is een schrijver van een aantal boeken over technische analyse die eigenlijk iedere TA'er moet hebben. Deze boeken zijn geen leerboeken, maar boeken om te lezen als je inspiratie nodig hebt.

In de boeken interviewt Schwager diverse succesvolle beleggers. Ze vertellen over hoe ze zijn begonnen, wat ze nu doen en hoe ze beleggen. Schwager heeft de beleggers onderverdeeld in een aantal categorieŽn zoals futures, aandelen, valuta, enzovoort. Aan het einde van elke boek komt de psychologie van het beleggen ook aan de orde. Het is leuk om te zien hoe elke belegger zijn/haar keuzes maakt (zowel qua beleggen als in het gewone leven). Ondanks dat de meeste beleggers uit het boek andere strategieŽn hebben, zijn er altijd een aantal regels die iedereen gebruikt. Voor mij maakte dat duidelijk dat die zaken dus van essentieel belang zijn voor het maken van succesvolle beleggings beslissingen. De overeenkomsten zijn vooral op het gebiede van money management.

Als je een boek zoekt waar je stap voor stap een strategie te leren krijgt of waarin een bepaald onderwerp beschreven staat, moet je deze boeken niet hebben. Zoek je echter inspiratie en ben je benieuwd hoe succesvolle beleggers zo succesvol zijn, dan moet je deze boeken zeker hebben. Het is daarnaast gewoon leuk om deze boeken te lezen.

Baris Canatan
Reageren op deze bespreking ? baris@bcinvestments.net

| terug |

Webdesign Omnisite Webservices homepage contact pricacy adverteren vacatures
Copyright© 1998-2011 2024 BC Investments. All Rights Reserved.